Himalája só

Fontos és lényeges információk napjaink legegészségesebb só típusáról, a Himalája sóról

A Himalája kristálysó

himalaja8.jpgA Himalája kristálysó a bolygó legtisztább sófajtája, ami igen gazdag értékes ásványi anyagokban és energiában. A Himalája kristálysó mintegy 250 millió évvel ezelőtt jött létre, amikor a Himalája-hegység képződött. Mivel mechanikailag bányásszák, így ez a leghigénikusabb só a Földön: hihetetlenül tiszta, rózsaszínszínű anyagról van szó, amit a vas és más részecskék színeznek meg. A Himalája só kristályszerkezetű só  - a bennük található energia a méretükkel arányos.

 

Mire lehet használni belsőleg a Himalája sót?

A sinus üregek megtisztítására: 1-2 %-os Himalája sóoldaltra van szükség ehhez.

Ínhalálásra: Egy nagy edényben 2 liter vizet forralunk, amihez 20 gramm Himalája sót adunk és addig keverjük, amíg feloldódik. Ezután a fejünkre borítunk egy törölközőt és körülbelül 10-15 percig mélyeket lélegzünk az edény felett. 30 perc elteltével a szennyezőanyagok és az egyéb váladékok távoznak a szervezetből, a légutak pedig megtisztulnak. Ezt a folyamatot naponta néhányszor elvégezhetjük.

- Az 1 %-os Himalája sóoldattal megoldást nyújthatunk a sérülésekre, fájdalmakra, az izmok duzzanatára és az ízületekre is.

- A Himalája sóoldattal megtisztíthatjuk a szemünket: egy kis tartályba 1 %-os sóoldatot tehetünk, amit szemcseppként használhatunk (egy adagot csak egyszer használjunk, mert ebben máskülönben baktériumok fejlődhetnek).

- Gargarizálhatunk a Himalája sóoldattal: ez is egy 1-3 %-os sóoldattal történik, amit utána ki kell köpni és nem szabad meginni. Ez segít a fogínyt tisztán tartani, leküzdeni a mandulafertőzéseket és -gyulladásokat, a periodontitist, a fogkövet és az aphthous fekélyt.

Mire jó a Himalája só?

A Himalája sót olyan helyekről bányásszák ki, ahol 25 millió évvel ezelőtt még tengerek voltak. Ez egy tiszta és igen jó minőségű só, ami számos olyan nyomelemet tartalmaz, ami szükséges az optimális szervi funkciókhoz. Asztali sóként, fürdőként, sóterápiában, inhalátorokban, lámpákként is használatos. Rengeteg egészségügyi előnye van a Himalája sónak.

himalaja10.jpg

A sólámpák

A levegőben pozitív és negatív ionok cikáznak. A pozitív töltésű ionok, melyeket az elektromos készülékek generálnak, fokozzák a szervezet szabad gyökeinek a számát, de a negatív töltésű ionok jó hatással vannak a szervezetre. A Himalája kristálysó lámpák negatív töltésű ionokat bocsátanak ki magukból, így képesek semlegesíteni az elektromos készülékeke káros hatásait. Ezenfelül meleg fényük igencsak megnyugtató.

 

 

Asztali sóként

A Himalája sót ősi forrásból bányásszák, így fogyasztása is jobb az egészségre, mint a hagyományos asztali sóé vagy a tengeri sóé, mert mentes a környezetszennyezéstől. Ezenfelül 84 nyomelemet tartalmaz, amire a szervezetnek elengedhetetlenül szüksége van. A Himalája só szabályozza a víz felszívódását a szervezetben, javítja a tápanyagfelszívódást, kontrollálja a vércukorszintet, kialakítja a pH-egyensúlyt, elősegíti a csontok szilárdságát és támogatja a megfelelő izomműködést.

Sófürdő

Himalája só ugyanúgy használható a fürdőkádban, mint a tengeri só. A nyomelemei és negatív ionjai a bőrön keresztül felszívódva fejtik ki így pozitív hatásaikat. Egy kád vízhez 1,5 kilogramm só szükséges. Legalább 20-30 percen át ázzunk ebben a vízben.

A tengeri só előnyei a vesékre

himalaja14.jpegA tengeri só több, mint kedvenc ételeink adalékanyaga. Ha vesekőben vagy magas vérnyomásban szenvedünk, akkor az Amerikai Dietetikus Szövetség ajánlása szerint érdemes lecserélni az asztali sót tengeri só, mert ez javítja az emésztőrendszer működését, szabályozza a szívverést és serkenti a máj működését. A tengeri só a tengervíz elpárolgása során keletkezik, ez pedig lehetővé teszi, hogy megtartsa egészségügyi előnyeit, mivel a só nem megy keresztül különféle feldolgozási folyamatokon, amely során kémiai adalékokat adnának hozzá.

A tengeri só amellett, hogy csökkenti a vérnyomást és javítja a vese működését, a finomítatlan tengeri só ásványi anyagai kiegyensúlyozzák a vércukorszintet, illetve eltávolítják a szervezetből a felesleges savat.

 

 

 

 

A vérnyomás szabályozása

A magas vérnyomás akkor jelentkezik, ha a nyomás az erekben túl magas, ha a vér az artériák falához nyomódik, amiket így túlzott nyomás ér. A magas vérnyomás vesekárosodáshoz is vezethet. Az Amerikai Dietetikusok Szövetsége azt javasolja, hogy a konyhasó helyett használt tengeri só segíthet a vérnyomás szintjének szabályozásában. Ezenfelül a tengeri só csökkenti a vesékre rótt terheket is.

Túlfogyasztás

Amennyiben túl sok sót fogyasztunk, az is megemelheti a vérnyomást, ami a szervezetet túlzott folyadék-visszatartásra kényszeríti. Azonban az Amerikai Dietetikusok Szövetsége azt állítja, hogy a túl kevés só épp olyan káros lehet, mint a túlfogyasztás. A tengeri só nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, illetve olyan elektrolitokat, amelyek szükségesek a fertőzésekkel szembeni harcban, illetve, amelyek lehetővé teszik a szervezet számára a gyorsabb gyógyulást.

A sóval kapcsolatos kérdések és válaszok

Mi a legjobb gourmet só?

Nagyon sok szempontból lehet megvizsgálni, hogy melyik a legjobb gourmet só a világon, de ez nagymértékben függ attól, hogy milyen fajta ételhez szeretnénk felhasználni. Nem eszünk sok húst, hanem inkább nyers zöldségeket vagy salátát, sok halat, rizst és fagylaltot? Nem eszünk nehezebb, testesebb élelmiszereket, hanem csak könnyedebb fogásokat? Az ételeket sokféle kategória szerint csoportosíthatjuk: fűszeresek, szuperélelmiszer, enyhe, finom stb. is lehet. Ha az előbbi kategóriából válogatunk, akkor jobban járunk sópehellyel vagy egy durva kősóval vagy tengeri sóval. Ha az utóbbinál, akkor a fleur de sel lehet a mi választásunk.

Mi a kézműves só?

A kézműves sókat kézzel készítik, általában hagyományos módszerekkel. A kifejezés azt jelenti, hogy a legfontosabb, hogy a gyártást egyetlen munkás kövesse végig, ő feleljen minden folyamatért. A kézműves sók előállítás speciális tudásokat feltételez: a készítő ismeri a legjobb forrásokat, az eljárásokat és feltételeket, amelyek különleges tulajdonságokat kölcsönöz a készterméknek. A legtöbb kézműves só egy bizonyos ételhez a legalkalmasabb. A kézműves só ellentétben áll azokkal, amelyek a gépekből jönnek ki, illetve, ahol a gyártási folyamat nagymértékben automatizált és nem kisipari.

 Sós karamell készítése Himalája sóval

himalayan.jpgA Himalája só a legjobb sófajta. Megkülönböztethetjük finom, rózsaszínen csillogó kristályairól, amelyekkel gazdagabbá tehetjük az ételeink ízeit. A Himalája sót a Himalája hegység bányáiból mechanikusan fejtik ki, így tökéletes formájuknak köszönhetően számos módon fel lehet használni.

 

A Himalája só a legsokoldalúbb sófajta, amelynek kristályai rendkívül komplexek, így az élelmiszereknek egy telt és gazdag ízt kölcsönöznek. Jól működik a halaknál, a baromfinál, a zöldségek ételeknél, a tojásos fogásoknál vagy a vajas élelmiszerek esetében. A következőkben sós karamellt készítünk a Himalája sóval.

Hozzávalók:

1 csésze tejszín

5 evőkanál sótlan vaj

1,5 csésze cukor

1/4 csésze könnyű kukorica szirup vagy bármilyen édes szirup

1/4 csésze víz

2 csipet Himalája kristálysó.

Elkészítés:

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Keverjük össze egy serpenyőben a vajat és a tejszínt, majd alacsony lángon melegítsük őket össze, amíg el nem kezd párolódni a dolog. Vegyük le a tűzről és tegyük félre. Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a cukrot, a vizet és a kukoricaszirupot, amíg a keverék fel nem oldódik és nem kezd el buborékozni, majd barnává színeződni. Ekkor vegyük e a tűzről és óvatosan keverjük bele a tejszínes krémet. Helyezzük vissza a tűzre, majd forraljuk fel körülbelül 10 percig. Ezután öntsük a sütőpapírra. Hagyjuk állni, amíg megkeményedik. Ez kb. 1,5 óra. Ezután daraboljuk fel és hintsük meg a darabokat Himalája kristálysóval.

Útmutató a Himalája sótéglához

A himalája kősó elsőként egy 16. századi pakisztáni bányából került elő, majd az gyorsan népszerűvé vált, nemcsak egzotikus kinézete, hanem kellemes íze miatt is. A szomszéd városok kőfejtői jártak ide, akik kézzel vájták ki ezeket a tömböket, majd különböző formájúra alakítva szállították el más országok népeinek. Ez ma sincs másként: a Himalája sót továbbra is mechanikusan fejtik ki, illetve ma is számtalan formában találkozunk vele. Például igen népszerűek a Himalája sótéglák, amelyeken különféle sülteket lehet elkészíteni, illetve szervírozni.

A megfelelő Himalája sótégla kiválasztása

Amikor a Himalája sótéglán kezdünk el sütni, akkor az a fontos, hogy a Himalája sótömb legalább 1,5 centiméter vastag legyen. Ilyen esetben a Himalája sótégla képes lesz a fűtés okozta "stressznek" ellenállni és sokkal megbízhatóbban melegszik majd fel, így jóval több célra is lehet majd felhasználni. Ha sokáig szeretnénk használni a Himalája sótéglát a sütéshez, akkor érdemes azt szobahőmérsékleten tárolni, mivel így nem fog romlani az állaga, és alkalmas lesz a sütésre, illetve a szervírozásra is. A Himalája sótégla persze idővel patinát kap, mivel strukturális változások mennek végbe rajta, de ez is épp olyan, mint egy öntöttvas serpenyő esetében: ezek a rárakódott rétegek csak fokozzák az erejét. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a szervírozás esetében ezeket a pörzsanyagokat lemossuk tiszta, nem szappanos vízzel az esztétikum megőrzése érdekében.

Az Epsom só és a magnézium-klorid

A magnézium nagy mennyiségben megtalálható az emberi szervezetben és ez többféle célt tölt be a testünkben. A magnézium nagymértékben felelős az idegek és az izmok megfelelő munkájáért, illetve szabályozza még a szívfrekvenciát és erősíti a csontokat is. Egyes emberek azonban magnéziumhiányban szenvednek, különösen azok, akik bizonyos típusú gyógyszereket kénytelenek szedni, vagy akik olyan bélrendszeri rendellenességekben szenvednek, amelyek nagymértékben befolyásolják a magnézium felszívódását. Persze többféle kiegészítő létezik a piacon, ami képes megoldani ezt a magnéziumhiányt. Persze érdemes odafigyelni, hiszen een kiegészítők sem teljesen egyformák.

Megfontolások

Bár az Epsom só és a magnézium-klorid is adható hasonló betegségek kezelésére, mindig konzultáljunk az orvosunkkal, hogy megelőzzük a lehetséges mellékhatásokat. Míg az Epsom sót az FDA általánosan biztonságosnak ítélte meg az emberi fogyasztásra, ettől függetlenül nagyon fontos odafigyelni az elfogyasztandó mennyiségre, hogy elkerüljük a túlfogyasztást. A magnézium-klorid befolyásolhatja bizonyos gyógyszerek felszívódását, kölcsönhatásba léphet a pajzsmirigy hormonpótló gyógyszerekkel és az egyes antibiotikumokkal. Ha magnézium hiányban szenvedünk, akkor éppen ezért minden esetben fontos az orvosunkkal konzultálni, aki tájékoztat arról, hogy melyik típusú magnéziumpótlás lehet számunkra ideális, azt mekkora dózisban érdemes szedni, illetve, hogy melyek lehetnek a lehetséges mellékhatásai és a gyógyszerkölcsönhatások.

A kelta tengeri só és a Himalája só

himalaja54.gifSok éven az orvosok azt mondták, hogy a túl sok sófogyasztás károsan hat az egészségre. Ha túl sok sót fogyasztunk, akkor magas vérnyomásra, szívproblémákkal, vesebetegséggel és más egészségügyi problémákkal kell számolnunk. A Water.com és egyéb kutatások szerint nem minden só káros az egészségre. A természetes sók, mint például a kelta tengeri só vagy a Himalája kősó számos egészségügyi előnnyel bír. Most ezekről lenne érdemes beszélni röviden.

 

 

 

Diétás felhasználása

Az egészségügyi szakemberek szerint a hagyományos asztali só nem más, mint túldolgozott nátrium-klorid, amiben semmilyen értékes anyag nincs. Ezeket a hagyományos sókat mesterségesen szárítják és fehérítik, telitöltik csomósodásgátló anyagokkal, illetve kiszedik belőlük a természetesen bennük levő ásványi anyagokat, amelyekre egyébként az emberi szervezetnek szüksége lenne ahhoz, hogy fenntartsa az egészségét. A himalája só és a kelta tengeri só azonban egyaránt feldolgozatlanok, illetve a napon szárítják őket, aminek köszönhetően ezekben a sókban jelen vannak azok az ásványi anyagok, amelyek az emberi testben segítik az elektromos impulzusok biztosítását az idegsejtek között, enyhítik az izomgörcsöket, illetve számos más egyéb értékes juttatást kínálnak.

A vörös tengeri só egészségügyi előnyei

03.30_maillol-rippl_ronai.jpgA só vagy nátrium-klorid olyan ásványi anyagokból áll, amelyeket az emberiség rendszeresen képes elfogyasztani. A só javítja az ételek ízét és segít megőrizni az élelmiszerek frissességét. A legtöbb kulináris sót földalatti sóbetétekből bányásszák ki, amit azután összezúznak és kálium-jodiddal, dextrózzal dúsítanak, hogy így jöjjön létre, amit úgy hívunk: jódozott konyhasó. A tengeri sót a párolgó tengervíz mellől takarítják be. A vörös tengeri só egy természetes sófajta, amelyet a Hawaii-szigetekről szereznek be, és amely koncentráltan tartalmaz különféle értékes ásványi anyagokat.

 

 

Kevesebb sófogyasztás

Sokan egészségügyi okokból kénytelenek figyelni a sóbevitelüket. A National Academy and Institute of Health ajánlás szerint a felnőtteknek naponta 2300 mg nátriumot lehet fogyasztani, ennél nagyobb mennyiség már káros lehet az egészséghez. Azt viszont le kell szögezni, hogy ekkora mennyiségű sóbevitel szüksége az optimális egészséghez. A Colorado State University Extension kifejti, hogy ideális körülmények között nem kevesebb, mint 1500 mg sót kell fogyasztanunk naponta, ami kevesebb, mint egy teáskanálnyi mennyiségnek felel meg. A tengeri sóban azonban valójában kevesebb nátrium-klorid található, mint a közönséges asztali sóban. Míg az asztali só közel 100%-ban nátrium-kloridot tartalmaz, addig a tengeri sóban mintegy 81%-ban van jelen a nátrium-klorid és 19%-ban egyéb nyomelemeket tartalmaz, állítják a kutatók.

A Himalája só hatása a vírusokra

himalaja52.jpgA Himalája sót ma már éppen olyan könnyedén be lehet szerezni, mint a közönséges asztali sót, ráadásul ezt már tömbökben, illetve granulátum formájában is meg lehet vásárolni. A Himalája sóból készülnek lámpák is, amelyek negatív ionokat bocsájtanak ki, ha egy égővel felmelegítjük őket, ezzel pedig olyan egészségügyi ellátásokra is alkalmas, mint a gyilkos vírusok és baktériumok elpusztítása. Ennek igazolására már jó néhány tudományos bizonyíték is született, amelyek igazolták a Himalája só antivirális előnyeit. Persze nyilvánvalóan tisztában kell lenni azzal, hogy a Himalája só nem helyettesíti a hagyományos orvosi kezeléseket.

 

 

 

Vírusos kezelések

A vírus kezelésének leggyakoribb módjai közé tartoznak azok a vakcinák, melyek nem pusztítják el a vírusokat, csupán megakadályozzák, hogy az a szervezetben fertőzéseket okozzon. A vírusok elleni védővakcinák között találjuk azokat, melyek védenek a gyermekbénulás, a herpesz vagy az influenza ellene. Ezek olyan betegségek, amelyek ellen csak védőoltás létezik, ezzel pedig nem a tüneteket, hanem a betegség forrását lehet kezelni. Massachusetts Institute of Technology legújabb kutatásai arra is rámutatta, hogy a vírusok különféle genetikai mutációkat is okozhatnak a szervezetben, ezért fontos őket lecsendesíteni. A Himalája só segítségével ez megvalósítható.

A Himalája só jellemzői

A Himalája rózsaszín só forrásai a tibeti földalatti bányák. A sókristályok az ősi tengerek vízéből váltak ki. Ezek a tengerek ugyan már eltűntek sok millió évvel ezelőtt, viszont, amit magukkal hagytak, a Himalája só, még ma is jelen van a világunkban. A Himalája hegyei ráadásul megőrizték azt tiszta, szennyeződésmentes formában is. A himalája só hasonló előnyökkel rendelkezik, mint a tengeri só, viszont sokkal több benne az ásványi anyag.

A Himalája só és az ekcéma

A Himalája só egy természetes, feldolgozatlan só, ami több, mint 250 millió évig rejtve volt az ember szeme elől. A Himalája sót ma már nagyon sokféle célra felhasználják kezdve a fürdőtermékektől egészen az asztali sókig. Bár a Himalája sóval kapcsolatos kutatások nem véglegesek, az már bebizonyosodott, hogy ez a fajta só igen sokféleképpen képes segíteni az egészségünket. Dr. Edward Group, a Global Healing Center alapítója szerint is a Himalája só sokkal egészségesebb, mint a konyhasó, mivel nem tartalmaz méreganyagokat, viszont van benne 84 különféle ásványi anyag, amelyeknek a só rózsaszín árnyalatát köszönheti.

A Himalája sós fürdő és az ekcéma

A National Association of Eczema felismerte, hogy a Himalája sós fürdők hatékony módszerek lehetnek arra, hogy megkönnyítsék az ekcéma tüneteit. A Himalája sóban nagyon sok értékes ásvány van, amelyek miatt ezek a fürdők igen hatékonyak lehetnek. Egy csésze só szükséges egy kád vízhez, ha szeretnénk enyhíteni a tüneteket. áztassuk magunkat 10 percig a fürdőben és a viszketés alább fog hagyni.

Az ekcéma okai

Az ekcémának többféle oka lehet, így van olyan eset is, amikor a homeopátiás megoldások nem képesek a tüneteket megszüntetni: ha krónikus vagy állandó ekcémától küzdünk, akkor lehet, hogy valamilyen súlyos ételintoleranciánk is van, ami ilyen tüneteket okoz. éppen ezért érdemes kivizsgáltatnunk magunkat, megnézni, hogy melyek azok a tényezők, amelyek okozhatják ezt a betegséget. Lehet, hogy bizonyos esetekben egy klasszikus diéta sokat segíthet. A bőr kiszáradása, irritációja akár súlyos is lehet, ilyenkor az orvso egy extra hidratálót is felírhat. Arra azonban mindenképpen kell figyelni, hogy ne vakarózzunk, mert ez csak felerősíti a tüneteket.

Egészségesen a Himalája sóval

himalaja50.jpegŐseink már korábban felfedezték, hogy néhány anyag igazán különleges gyógyhatásokkal bír. így lehetett az, hogy a Himalája kristálysót már több évszázada eredményesen használták a különféle egészségügyi célokra. A Himalája sót a Himalája hegyei alól bányászták és már igen hamar felfedezték, hogy ez a só különleges hatásokra képes. A modern kutatások azt is kimutatták, hogy az eredeti Himalája sóban körülbelül 84 ásványi anyag és nyomelem található, melyek fontosak az emberi élet fenntartásához. Szóval tényleg nem meglepő, hogy a Himalája sóra már az ősidők óta különleges figyelemmel tekintettek, illetve, hogy előszeretettel használták fel a különféle egészségügyi problémák kezelésére. De mire is lehet pontosan felhasználni ezt a nagyszerű sót?

 1. Segít a különböző bőrbetegségek kezelésében, például az akne megszüntetésében. A Himalája só képes a bőrben található méreganyagokat eltávolítani. Ezek a méreganyagok ugyanis éppen azok, amelyek a pattanásokat és az egyéb bőrproblémákat okozzák. A Himalája só azonban éppen a bőrproblémák kiváltó okait szünteti meg. érdemes Himalája sós vízben hetente átmosni a problémás részeket.

2. A Himalája só elűzi a rossz szájszagot is, illetve már orális problémákat is hatékonyan kezel. A Himalája sóoldatot gargarizálásra, öblögetésre lehet felhasználni és hatékony a fogfájás megszüntetésében, a vérző íny kezelésében stb.

3. A himalája sóval az egész testet méregteleníthetjük. A himalája sókristályokat fürdőben fel lehet oldani, így lehetővé tesszük, hogy a benne található értékes anyagot a méreganyagokat maximálisan kioldják a szervezetből.

A Himalája só hatásai

A Himalája só sokkal előnyösebb, mint a hagyományos konyhasó, mivel az előbbi teljes mértékben feldolgozatlan és nem tartalmaz környezeti szennyező anyagokat, míg a tipikus asztali só teli van káros adalékanyagokkal, amelyek egy kémiai feldolgozási út során kerülnek bele a sókristályokba. Ezenfelül az asztali sót túlságosan magas hőnek teszik ki, 1200 Celsius-foknak, ami teljesen megváltoztatja a só természetes kémiai szerkezetét. A Himalája só viszont sokkal egészségesebb, ezért számos eltérő célra lehet használni, sütésre és főzésre, illetve egészségügyi célokra is.

himalaja25.jpeg

Újabban a Himalája sót meg lehet vásárolni sótégla formájában is, ami képes fokozni a forró és hideg élelmiszerek ízét is. A Hideg ételek esetében a sótéglát hűtőszekrénybe kell helyezni 2-3 órára, majd erre kell rápakolni a különféle salátákat és gyümölcsöket, zöldségeket, sushit és a desszerteket, amelyek nemcsak ízlésesen, hanem rendkívül finom zamattal felruházva kerülnek az asztalra. A meleg ételeknél a sótéglát helyezzük a meleg sütőbe körülbelül 15 percig, majd ezen süssük meg a steak-eket, a bárányt, a halat, a rákot vagy akár ezeket mind egyszerre. A Himalája sótégla használata egyszerű, tisztítani is könnyű, ráadásul antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, éppen ezért egészségesebben lehet ezeken sütni, mint egy hagyományos teflon serpenyőben.

A emberi sófogyasztás

himalaja24.jpgA nátrium és a klór só elektrolitok, ásványi anyagok, amelyek vezetik az elektromosságot a folyadékokban és a szövetekben. Ugyanolyan fontos elektrolitnak számítanak, mint a kálium, a kalcium és a magnézium. A vese egyensúlyának fenntartásához szükség van ezekre az elektrolitokra, ami ezekkel képes fenntartani a szervezet egészséges vízháztartását. Ha ez az egyensúly felborul, akkor az izmok, az idegek és a szervek nem fognak megfelelően működni, mivel a sejtek nem tudnak generálni idegi és izom-szerű impulzusokat.

A túl alacsony sóbevitel vagy hyponatraemia az egyik leggyakoribb az elektrolit zavarok közül. Amikor elveszítjük a nátriumot, akkor izzadunk vagy sokszor kell Wc-re járnunk, illetve a betegség tünetei közé tartoznak még a súlyos hányás vagy hasmenés, illetve a bőséges folyadékigény. A vízhajtók is eredményezhetik, hogy túl sok nátriumot veszítünk el. Végső soron, a hyponatraemia akár elvezethet agyi duzzanatig és a halálig is. Ha nagyon erős sóvárgást érzünk a só iránt, akkor lehet, hogy dehidratáltak vagyunk, vagy hiányzik az egyik ásványi só a szervezetünkből. De egy extrém só iránti vágy lehet tünete az Addison-kórnak (a hormonális rendellenesség) vagy Barrter szindrómának (ritka veserendellenesség).

Ha túl sok a nátrium a szervezetben, akkor lehet, hogy nagyon szomjasak vagyunk, és többször megyünk Wc-re, hogy megszabaduljunk a felesleges mennyiségtől. A túl sok nátriumfogyasztás vagy vagy hypernatraemia sokkal gyakrabban jelentkezik, mint a hyponatraemia. Azonban néha a veséink nem képesek küszöböli az összes felesleges nátriumot. Amikor ez megtörténik, a vértérfogat megnő, ami viszont a szív nehezebb pumpálását jelenti.

Hogyan vásároljunk Himalája sólámpát?

himalaja23.jpgA Himalája sólámpák egyre népszerűbbek nemcsak szépségük miatt, hanem aért is, mert már bebizonyosodott, hogy számos egészségügyi előnyük van ezeknek a daraboknak. Azonban kérdés az, hogy mindegyik Himalája sólámpa ugyanolyan minőségű? A válasz sajnos az, hogy nem. Mint minden más szabályozatlan termék esetében, itt is sokat változhat a Himalája só minősége az egyes gyártóktól függően. Nagyon sok tényező van, ami befolyásolja a Himalája sólámpák minőségét, ezek közül a legfontosabbak a szín, a tisztaság, az átlátszóság, az összeszereltség. Ezek alapján lehet meghatározni, hogy melyik lesz a legjobb a Himalája sólámpák között. Nagyon fontos, hogy ne elégedjünk meg akármilyen darabbal, mivel a Himalája sólámpát valószínűleg azzal a céllal vásároljuk meg, hogy az egészségi állapotunkat javítsa, erre azonban csak a minőségi lámpa képes. éppen ezért a következőkben adunk néhány tanácsot, hogy miként is érdemes megválasztani a Himalája sólámpánkat.

A Himalája sókristályok fényessége

Millió és millió évvel ezelőtt, amikor a Himalája hegység megalakult, keletkeztek a Himalájai ásványi sókristályok is. óriási nyomás és hő hatására ezek a kristályok szépen finomodtak és áttetszővé váltak. A Himalája sót a hegy lábánál változó hőmérsékleten tovább kristályosítják. Azt nagyon fontos tudni, hogy a magasabb hőmérséklet alatt ezek a Himalája kristályok áttetszőbbé váltak, mint azok, amelyeket nem érte ekkora hő. Nagyon fontos tudni, hogy a kristályosabb verziónak sokkal magasabb az ásványi anyag tartalma, illetve ezek sokkal hatékonyabban is működnek. A Himalája hegységben ezek az értékesebb sókristályok mélyebben is rejlenek, éppen ezért magasabb árat is kell fizetni értük, mivel kibányászásuk sokkal energiaigényesebb.

Mi az a Himalája sóterápia?

himalaja22.jpgA Himalája sóterápia egy modern változata annak a keleti gyógyító hagyománynak, melynek lényege, hogy az emberek minél több időt töltsenek a sóbarlangokban, mivel ezek jó hatással vannak az általános egészségi állapotukra. Egy lengyel orvos, Dr. Boczkowski volt az első, aki 1843-ban rögzítette a sóbarlangok előnyeit, miután megállapította, hogy a Wielizcke sóbányákban dolgozó sóbányászoknak átlagon felüli az egészségi állapota.

 Sokan úgy vélik, hogy a Himalája sóterápia előnyös az asztmásoknak, azoknak, akik visztás fibrózisban szenvednek, illetve más légúti vagy bőrbetegséggel küzdenek. Egyesek szerint a Himalája sóbarlangok képesek csökkenteni a vényköteles gyógyszerek szükségességét is. Mint a legtöbb alternatív gyógymódot, a sóterápiát is érte már kritika, hiszen a tudománynak egyelőre még nem sikerült bizonyítania hasznosságát.

Hogyan működik a Himalája sóterápia?

A sómolekulák egy pozitív nátrium és egy negatív klorid ionból tevődnek össze. Amíg lélegzik a Himalája sólámpa, addig a sómolekulák magukhoz vonzzák a nedvességet, aminek következtében negatív ionok szabadulnak fel.

A negatív ionok stimulálják a légutakat és javítják a nyálkahártya egészségét, illetve az immunválaszokat a kórokozókkal szemben. A krónikus légúti betegségek esetében hiányzik a szervezetből a nátrium-klorid, így a Himalája sóterápia ezt is képes pótolni. A Himalája sóterápia enyhíti a tüneteket és segít megakadályozni, hogy visszatérjenek a légúti megbetegedések.

A sóterápia segít a különböző bőrbetegségektől is megszabadulni, például a pikkelysömörtől és az ekcémától. Továbbá a negatív ionok kibocsájtása jótékony hatással van a hangulatra is.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a negatív ionok kibocsájtása csökkenti a stresszt, a fejfájást, a levertséget, a depressziót és javítja az energiaszintet, a szellemi frissességet, miközben stabilizálja a hangulatot és az alvási szokásokat.

Szempontok a Himalája só használata mellett

himalaja21.jpgA Himalája kristálysót kézzel bányásszák a Himalája hegyeiből. A Himalája só színe a fehértől a mély vörösig változik, attól függően, hogy mennyi ásványi anyag, pontosabban van van benne. A Himalája só gazdag ásványi anyagokban, sokkal gazdagabb, mint a hagyományos asztali só, mivel ebben 84 különféle ásványi anyag és nyomelem található, köztük a legfontosabbak is, a kalcium, a kálium és a magnézium. úgy vélik, hogy a Himalája só a Földön a legtisztább só, mivel az ősi tengerfenékről bányásszák, amelyek felett évezredek óta barlangok húzódnak - ezt azt jelenti, hogy a Himalája sónak nem volt esélye arra, hogy beszennyeződjön az idők során.

Étkezés

A finomra őrölt változatokat jól lehet használni a sótartókban, míg a nagyobb darabokat az ételek elkészítéséhez alkalmazhatjuk. A Himalája só sokkal gazdagabb ízű só, mint a hagyományos asztali vagy tengeri só, ráadásul ez nem tartalmaz hozzáadott vegyi anyagokat vagy adalékanyagokat. A Himalája sót a szervezet könnyebben tudja megemészteni és magas ásványianyag-tartalma biztosítja, hogy a szervezet több tápanyaghoz jusson hozzá.

Egészség

A Himalája só teli van természetes ásványi anyagokkal, éppen ezért nem véletlen, hogy a szakácsok, az egészségügyi szakemberek és a terapeuták is előnyben részesítik. Mindenkinek ajánlott, aki a holisztikus életmód híve. A Himalája só hozzáadása a táplálkozáshoz nélkülözhetetlen az egészséghez, mivel az ásványi anyagok segítenek abban, hogy a szervezet hozzájusson a megfelelő tápanyagokhoz.

A Himalája só előnyeinek kihasználása

himalaja20.jpegRejtett szépség, a világ legmagasabb hegységeiben nyugvó Himalája só, az ősi titok, amellyel sokat tehetünk az egészségünkért, szépségünkért és a teljes jólétért.

Már tudjuk, hogy a Himalája só a legtisztább só a világon, éppen ezért ezt a típust nagyon gyakran fel lehet használni természetes gyógymódként és a terápiás kezelésekben. A Himalája só előnyei közé tartozik a megnövekedett energiaszint, a koncentráció javulása, a fogyás, az alvás fokozódó minősége, a szervezet főbb rendszereinek megjavulása, vagyis a Himalája só nagy teljesítményű ásványainak köszönhetően képes helyreállítani az egészségünket, így jobban érezhetjük magunkat, mint valaha. Most előnyei közül veszük egyet-egyet és arról beszélünk kicsit részletesebben.

A só létfontosságú a testnek és szükséges a megfelelő izomműködéshez, valamint az idegrendszer egészségének fenntartásában és a vérnyomás szabályozásában. Egy intenzív edzés után vagy a rendkívüli hőségben nagyon fontos, hogy kicseréljük a szervezetben a nátriumot, a folyadékokat és az elektrolitokat, amelyeket elveszítettünk az izzadás során. A Himalája sót elkeverve egy kis citromlével és vízzel, valamint természetes édesítőszerekkel, létrehozhatunk egy finom és egészséges sportitalt, amely helyreállítja a szervezet egyensúlyát és segít abban, hogy az megfelelően működjön. A Himalája só ennek köszönhetően képes regenerálni a testet, enyhíti a stresszt és segít abban, hogy egészségesek maradhassunk.

A Himalája sólámpák vásárlása

himalaja19.jpgA Himalája sólámpákat különböző mintákban, méretekben és súlyokban lehet kapni. Sokan szeretik az absztrakt formájú darabokat, mert ezek biztosítják a természetes megjelenést a helyiségben. A Himalája sólámpákat azért kedvelik oly nagyon, mert ezek a környezet védelme mellett támogatják a jobb egészséget és wellnesst. Sokan szeretnek vele kísérletezni a belső terek kialakítása során.

A Himalája sólámpák ma már egészen egyedi megjelenésűek is lehetnek: készítenek belőle piramis, gömb vagy tál alakú lámpákat is, melyek megvilágítva ugyanazokat az előnyöket biztosítják, mint az absztrakt formájú darabok. Ezek a Himalája sólámpák az egész világon a rendelkezésre állnak.

A Himalája sólámpa megakadályozza, hogy az allergiás tünetek a fleszínre térjenek, valamint elősegíti elfojtani más betegségek jelenését is. éppen ezért fontos kiemelni, hogy a Himalája sólámpáknak igen erős gyógyító hatása van az emberi bőrre és elmére, nagyszerűen képes fokozni a koncentrációt és megvédeni az emberi szervezetet a betegségektől. A Himalája sólámpák természetes ionizátorok, így ezek a darabok teljeskörű gyógyító gépek, amelyek támogatja az egyének egészségét.

Arra nagyon fontos figyelni, hogy mindig olyan sólámpát válasszunk, ami elég nagy ahhoz, hogy az adott szobában kifejthesse a gyógyhatását. Ha ugyanis túl kicsi az adott sólámpa, akkor nem sok eredményt érhetünk el vele. Ma már az interneten nagyon sok táblázat segít minket abban, hogy kiszámoljuk a sólámpák szükséges méretét.

Egészséges ionizáció a Himalája sóval

himalaja18.jpgA Himalája sólámpák a világ legelső és természetes levegő ionizálói és légtisztítói, amelyek egy korrekciós egyensúllyal szolgálnak a levegő méreganyagaival szemben, amelyek gyakran áthatják a beltéri levegőt, amelyet belélegzünk. Ezek a termékek olyan negatív ionokat bocsájtanak ki, amelyekről kimutatták, hogy segítik csökkenteni a közös beltéri szennyező anyagokat, mint például a port vagy a penészt, valamint kivédik az elektronikus eszközök által kibocsájtott elektromágneses mezők hatásait is. A Himalája só természetes negatív ionjait felhasználva meg lehet tisztítani az otthonunkat, az irodát vagy bármilyen teret, ahol a mindennapjainkat töltjük, így számos egészségügyi probléma tüneteit is enyhíthetjük.

Sok pazar gyógyfürdő épített Himalája sóbarlangot a világ minden táján, melyek utánozzák a sóbányákat és az oda térő ügyfelek több száz dollárt is hajlandóak fizetni azért, hogy a Himalája só előnyös tulajdonságait kiélvezhessék. Bár az ilyen típusú létesítmények csodálatosak és mindenképp előnyös tulajdonságokkal bírnak, a legtöbben nem engedhetik meg idejükből és pénzükből, hogy részt vegyenek ezekben az örömökben, viszont számukra is megadott a lehetőség, hiszen a Himalája sólámpákkal ugyanez a hatás érhető el.

Himalája só lámpákat esztétikus nézni is, miközben ezek egy olyan környezetet hoznak létre, ami teli van pozitív energiával. Sokan úgy találják, hogy a forgalomba hozott lámpák a testi egészség mellett a hangulat fokozása szempontjából is rendkívül ideálisak.

Hogyan használjuk ki a Himalája só előnyeit?

himalaja17.jpegA világ legmagasabb hegységében, a Himalájában rejtett szépség lakozik, az egészség, szépség és az általános jó közérzet ősi titka. Közismert, hogy a világ legtisztább sója a világon a Himalája só, amit ősidők óta használja a natív orvostudomány és a különféle terápiás kezelésekhez is fontos alapanyagként szolgál. A Himalája só előnyei közé tartozik a megnövekedett energiaszint, a koncentrációs képességek javulása, a fogyás, az alvási minőség javulása és a szervezet főbb rendszerinek működéseinek fejlesztése. A Himalája só ásványi anyagainak köszönhetően hatékony gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, vissza tudja állítani az egészségügyi állapotunkat, így jobban érezhetjük magunkat, mint valaha.

A Himalája rózsaszín kristálysó 84 ásványi anyagot tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi élethez, ezek segítenek az emberi testet újra egyensúlyba hozni, a sejtek funkcióit normalizálni, így a fertőzések elleni küzdelemben és a betegségek gyógyításában is hatékonyabb lesz a testünk. A Himalája só segíti a vitaminok és más anyagok felszívódását is, így az ételekből maximálisan hozzájutunk a szükséges tápanyagokhoz. éppen ezért fontos, hogy egyszerűen lecseréljük a Himalája sóra a hagyományos konyhasót, amivel nemcsak ízletesebbé tehetjük az ételeinket vagy gazdagabbá, hanem még egészségünkön is sokat javíthatunk. A közérzetünk is javulhat a Himalája kristálysónak köszönhetően.

A Himalája só számtalan egészségügyi előnye

himalaja2.jpg

Azok az emberek, akik szeretnének egészségesebbé válni, sokszor fordulnak a természetes gyógymódokhoz. Ezek méregtelenítik a szervezetet, így jobban kezdik magukat érezni. A Himalája só segít felszabadítani a test természetes energiáit.

Vannak, akik ezt a fajta sót már igen régóta felhasználják különféle gyógyító célokra vagy fertőtlenítésre. A Himalája só nem szennyezett semmiféle méreganyagoktól, így igen hatékonyan lehet vele sok feladatot ellátni. Sokan hívják fehér aranynak, mivel úgy vélik, hogy értékes eszköz ez az egészség megőrzésében.

A Himalája só rendszeres használatával fel lehet fedezni számos egészségügyi előnyeit. Ez a só mindenképpen nagy segítséget nyújt abban, hogy jobban érezzük magunkat, de ezenfelül különféle funkciókat is ellát a szervezetben.

Az egyik dolog például, hogy a Himalája só szabályozza a víz szintjét a szervezetben. Ennek köszönhetően megfelelően képes szabályozni a testi funkciókat. Segít abban, hogy minden szerv és szövet megfelelően működhessen.

A pH-egyensúly nagyon fontos a szervezetben is. így meg lehet akadályozni, hogy a szervezetben különféle fertőzések lépjenek fel. A Himalája só ösztönzi a megfelelő pH-szint megőrzését és előmozdítását minden egyes sejtben. Ez igaz az agysejtekre is.

A vércukorszint is olyan, amivel nagyon sok ember küzd. Ez befolyásolja a táplálkozást, az aktivitási szintet és még sok mást is. A Himalája só rendszeres fogyasztása azonban biztosítja, hogy az emberek fenntarthassák egészséges vércukorszintjüket.

A Himalája sólámpák a stressz csökkentésében

Ezekben a napokban a hektikus életmód kezelésére a Himalája sólámpák a legalkalmasabbak. Még az egészségügyi szakemberek is támogatják a használatukat, hiszen bebizonyosodott, hogy enyhíti a depresszió tüneteit, javítja az álmatlanságot és mérsékli a stresszt is. A Himalája sólámpa ugyanis képes semlegesíteni a pozitív ionokat a levegőben és egészséges negatív ionokat bocsát ki, amelyek áldás azoknak, akik allergiától szenvednek, akik rosszul viselik az állati szőrt vagy asztmások, illetve azoknak is, akik magas vérnyomásban szenvednek.

A mai elektromos készülékek nagyon sok pozitív iont bocsátanak ki, amiktől lassúnak és fáradtnak érezzük magunkat, viszont a Himalája sólámpák ezeket képesek megoldani. Ezek a gyönyörű lámpák megszüntetik a cigarettafüstöt is, tisztítják a levegő minőségét és létrehoznak egy olyan környezetet, amiben nyugodtnak és egészségesnek érezhetjük magunkat. Ha az irodában használjuk, akkor gyorsan világossá válthat, hogy a Himalája sólámpa nagyon hatékonyan szünteti meg a délutáni fáradtságot, így növeli a dolgozók energiaszintjét is.

A Himalája sólámpák kézzel faragott, nagy kristálysó tömbök, amik minden darabja egyedi. Az áttetsző színek, a pirostól a fehéres árnyalatig terjedő részek igazán különlegessé teszik a Himalája sólámpákat. Ezeket elsősorban Pakisztánból szállítják Európába, ahol nagy tételekben értékesítik. A nagyobb Himalája sólámpák kiválóan alkalmasak a nappaliba, míg a kisebbeket az ebédlőkben, családi szobákban, kisebb helyiségekben lehet használni.

Himalájai sókristályok - hogyan védd meg az otthonod, az egészségedet és a családodat?

himalaja15.jpgA Himalája sókristályok 250 millió éve vannak a Földben, ezek pedig nagy segítséget jelenthetnek az egészségünkre, ionizálhatják és megtisztíthatják az otthonunkat és védhetik a szeretteinket.

Az emberek ma már kétségbeesetten próbálják megvédeni az egészségüket, tisztítani a beltéri levegőt, szépíteni a testet és felemelni a szellemet - ez növekvő költségeket jelent, de egyre korlátozottabb eredményeket. A Himalája sókristályok fokozzák az energiát, elősegítik a természetes gyógyulást és pihentetik az elmét, miközben egy ionos pajzs védi a családod és a háziállatokat.

 

A Himalája kristálysó 250 millió évvel ezelőtt tűnt fel, amikor az ősi tengerek kiszáradtak a nap energiájától, illetve, amikor egy hatalmas nyomás feléjük emelte a Himaláját. Ez a tömörítés, kombinálva az intenzív hővel és a tektonikus lemezek nyomásával, végül olyan kristályos szerkezetet eredményezett, amik a bolygón jelenleg a legtisztábbak.

A Himalája sót az ókorban a király gyémántjának nevezték, mert drága volt és kiváló különféle egészségügyi ellátásokra. Nagy Sándor idejében felfedeztek egy sóbarlangot a Himalája hegységben. Később ide menekültek a sebesült férfiak és lovak, akik meglepően gyorsan felépültek. Ezeknek a csapatoknak ráadásul később jóval nagyobb állóképességük volt, mint a többieknek. Nagy Sándor hamar rájött, hogy a kristálysó barlang tiszta levegője volt az, ami ezzel a csodálatos gyógyító képességgel rendelkezett, így megparancsolta az embereinek, hogy kezdjék el bányászni ezt a sót.

Himalája só - előnyök és receptek

himalaja14.jpegMa már egyre inkább törekednek az emberek az egészségük és jólétük fokozására, éppen ezért a Himalája só használata is megnőtt az utóbbi években. A Himalája só egy ősi kiszáradt vízforrásból származik, ami a Himalája-hegység alatt terült el. A só összetevőinek köszönhetően a mai napig fontos az általános egészség és a jó közérzet fenntartásában. A Himalája só nem tartalmaz vegyi anyagokat és adalékanyagokat, éppen ezért mindenki számára biztonságos és jól használható. A Himalája só ezenfelül rendkívül előnyös a szervezetre.

A Himalája sótömbök 84 fontos ásványi anyagot tartalmaznak, így érdemes lecserélni a hagyományos asztali sót erre, hiszen sokkal gazdagabb tápanyagokban, ráadásul még a vérnyomást sem emeli meg. A Himalája só nem tartalmaz káros adalékanyagokat, nem esett át kémiai feldolgozáson, így mentes mindenféle káros vagy toxikus anyagtól. Számtalan egészségügyi előnye van tehát, sőt még főzni is lehet vele.

 

A Himalája sót a főzéshez ugyanúgy lehet használni, mint a hagyományos asztali sót, csak annyi a különbség, hogy ez a változat sokkal egészségesebb tradicionálisan használt társánál.

A Himalája sót fel lehet használni az áltláanos fog- és szájápoláshoz is. Képes felszámolni a fogínygyulladást, a duzzadt ínyt, valamint a szájüregi fertőzéseket is. Hatékony, mint szájvíz, ezért érdemes vele naponta kétszer öblögetni.

Méregtelenítésre is alkalmas, ha a Himalája sót feloldjuk a forró fürdővízben.

Mennyi Himalája sót lehet bevinni a szervezetünkbe naponta?

himalaja13.jpegNagyon sok orvos állítja, hogy a túl sok só egészségtelen, most viszont tisztázzuk, hogy a Himalája só fogyasztása miért biztonságos.

Az emberi szervezetnek mindössze 500 mg nátriumra van szüksége naponta, ami körülbelül negyed teáskanál Himalája sónak felel meg. Az USDA ajánlása szerint nem szabad a Himalája sóból naponta 2500 mg-nál többet fogyasztani. Sajnos inkább vagyunk túl sok sót fogyasztani, mint túl keveset, az átlag nyugati étrendben 5000 mg só/nap található. Azonban a hagyományos Himalája sóval szemben, a Himalája kristálysóból némiképp nagyobb mennyiséget is lehet fogyasztani, mert olyan holisztikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a szervezet számára a feldolgozását. 

A Himalája kristálysó napi ajánlott mennyisége egyénenként változik. A Himalája sót az ételek ízesítésére szabadon használhatunk. Ellentétben az asztali sóval, a Himalája só szabadon használható, mert nem okoz negatív hatásokat nagyobb mennyiségben történő használata sem. A Himalája kristálysó oldatot naponta lehet inni, reggelente, hogy kihasználjuk a Himalája só előnyös biofizikai tulajdonságai, illetve pozitív frekvenciáit. A test képes megtartani a Himalája só mintáit 24 órán át, ezért elég a sóoldatot naponta egyszer, éhgyomorra elfogyasztani. Ezt csak azoknak kell elkerülni, akik dialízisen esnek át vagy magas a vérnyomásuk.

A Himalája só és származása

himalaja12.jpegA rózsaszín Himalája kristálysó a himalájai régióból származik, a Karakorum-hegységből, ami 400 mérföldre található a pakisztáni Hunza-völgytől. A Himalája sót kézzel bányásszák, ezután formára csiszolják. A Himalája sót az ősi tengerfenék betétek helyéről szedik ki és nem keverik más típusú sófajtákkal. A Himalája só 100%-ban a karakorum-hegység sóbarlangjaiból származik.

 

Ezek a sóbetétek nagyjából 250 millió évesek, ami azt jelenti, hogy sokáig a Föld alatt voltak, így nem szennyeződtek be nehézfémekkel, növényvédő szerekkel és PCB-kkel. Bár valójában nincs olyan, hogy “bio” só, valószínűleg a Himalája só a leginkább érintetlen fajta. A Himalája só fogyasztása olyan, mintha visszamennénk az időben és az iparosodás előtti természetes anyagokat fogyasztanánk.

A Himalája sót érdemes rendszeresen használni. Kiválóan lehet besózni vele a nyers ételeket annak érdekében, hogy növeljük az ásványianyag-bevitelünket. érdemes persze kerülni a csomagolt élelmiszereket is, amiknek igen magas a sótartalma. Plusz meg kell jegyezni, hogy a Himalája só a rendszeres testmozgás után is fontos, mivel a szervezet az izzadás során nagyon sok ásványi anyagtól megszabadul. Ezért a sóbevitel rendszeres része a diétának. A Himalája só egyfajta szuperélelmiszer, ami képes biztosítani a szervezetünk számára fontos anyagokat. A magas vérnyomást is lehet csökkenteni a Himalája sóval.

A Himalája sóoldat előnyei

himalaja11.jpegA Himalája só igen hasznos az egészségmegőrzésben és a betegségek elkerülésében. A kutatók megállapították, hogy a Himalája sóból készült vizes oldattal a szervezetünket energetizálhatjuk, felfrissíthetjük és kiegyensúlyozhatjuk. éppen ezért érdemes rendszeresen fogyasztani a Himalája só és víz keverékéből előállított oldatokat.

 

 

A Himalája sóoldat a világon az egyetlen olyan termék, ami képes kiegyensúlyozni a testünk pH-értékét. A Himalája sóoldat egyedülálló keverék, hiszen rendszeres fogyasztásával megszabadítja a szervezetünket az olyan nehézfémektől is, mint az ólom, a higany, az arzén, az amalgám és a túl nagy dózisú kalcium. A Himalája sóoldalt képes szétszakítani ezek molekuláris szerkezetét, így kisebb méretben már ki tudnak ürülni a vizelettel együtt. A Himalája só kiválóan alkalmas a méregtelenítésre is, tehát rendszeres fogyasztásával nemcsak a nehézfémektől szabadulhatunk meg, hanem az olyan toxikus anyagoktól is, mint a por, a dohányfüst, a szmog, a növényi vegyszerek stb.

A Himalája sóoldatnak számos pozitiv hatása van az emberi szervezetre. Többek között képes összehangolni a szervezet lúgos/savas egyensúlyát és normalizálja a vérnyomást, feloldja és eltávolítja a különféle üledékeket az egész szervezetben, így az erek falának rugalmasságát megőrzi, véd a reumás fájdalmak, az ízületi gyulladások ellen, valamint a vese és epehólyag kövek is elkerülhetőek a rendszeres fogyasztásával. A Himalája sóoldat csökkenti a cukor, a kávé, az édesség, a zsíros ételek, a szénhidrát, a dohányzás utáni vágyat, tehát mérsékli a különféle függőségeket. A Himalája sóoldat a bőrbetegségek kezelésében is segíthet, mivel belülről kifelé teljesem megtisztítja a szervezetet.

Általában a Himalája kristálysóról

himalaja5.jpgAzt már tudjuk, hogy a Himalája kristálysó egy igen exkluzív termék, mivel rengeteg tápanyagot, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. A Himalája só a piacon kapható sótípusok közül a legelőnyösebb és legegészségesebb.

A Himalája kristálysó több, mint egyszerű só, ez egy életforma vagy az életünk maga. A Himalája kristálysó természetes, kristályai harmonikusan kapcsolódnak, így segítenek megőrizni a szervezet törékeny egyensúlyát. A Himalája só kiváló rezgéseket küld a testnek, az elmének és a léleknek, így nagymértékben hozzájárul a harmónia és az egyensúly megteremtéséhez.

 

 

 

 

 

A Himalája só legfontosabb előnyei

  • A Himalája só kiegyensúlyozza a szervezet pH-szintjét, lúgosít.
  • A Himalája só tiszta, mivel egy 300 millió évvel ezelőtti ökoszisztémából származik
  • A Himalája só jótékony hatással van az összes anyagcsere funkcióra, így kiválóan képe harmonizálni a szervezetünket.
  • A Himalája só természetes, mivel kristályszerkezete nagyon hasonlít a szervezet sejtjeinek formáihoz.
  • A Himalája sónak igen magas az antioxidáns- és tápanyagtartalma.
  • A Himalája sónak számtalan felhasználási módja létezik: fürdőként, ivókúraként, ízesítőként stb.
  • A Himalája só tiszta, szennyezetlen és mentes a környezeti hatásoktól is.
  • A Himalája sónak igen magas a rezgése, így a szervezet lelki egyensúlyára is jótékonyan hat.
  • A Himalája só íze is igen gazdag és tartalmas, így az ételeknek is új és különleges ízeket ad.

Himalája sólámpa vásárlási útmutató

himalaja10.jpgA Himalája sólámpa színe

A Himalája hegység mélyén találhatóak a sótömbök. Ezeknek a színe nagymértékben függ az ásványi anyag tartalmuktól, de jellemzően a fehértől, a rózsaszínen át, a vörösig és a narancsig terjednek. A Himalája kristálysó lámpák színe a bányászat helyétől és annak módjától is függ.

A következőkre fontos figyelni:

- a fehér Himalája sólámpák ritkák. Ezeket nem is érdemes megvásárolni, mivel elég sok fényt bocsátanak ki, így nem tudják biztosítani azt a meghitt hangulatot, amit elvárnánk egy ilyen lámpától, ezenfelül fénye is zavarható lehet.

- a rózsaszín Himalája sólámpák is vonzóak lehetnek, de vigyázzunk, mert, ha a lámpa túlságosan rózsaszín, akkor nagyon törékeny lehet. Ezeket a típusokat valószínűleg nem a Himalája lábainál bányásszák. Fontos tehát ragaszkodni a sötétebb árnyalatú lámpákhoz.

- általában a narancsszínű lámpákat kedvelik az emberek, mivel ennek a legmelegebb a fénye. Ezek nem túl fényesek és nem túl sötétek, ami a minőségi kristály jele.

- A vörös színű Himalája sólámpák is vonzóak lehetnek, de ha túl sötétek, akkor a fény blokkolva van, ami a lámpa vonzerejét csorbítja. A hálószobába azonban érdemesebb sötétebb lámpát választani, mert így a fénye még alvás közben sem fog zavaróan hatni.

- A lámpa színe mellett fontos az is, hogy az milyen árnyékot vet, mert ez is befolyásolhatja a hangulatot. A fehér árnyék gyógyító, tisztító, méregtelenítő, a rózsaszín fokozza az érzelmeket, a narancs az idegrendszer működésére van jó hatással, a vörös pedig aktiválja a szív működését.

A Himalája só gyógyító hatása

Meg fogunk lepődni, hogy milyen gyorsan visszanyerhetjük a szervezet természetes energiaegyensúlyát, ha el kezdjük használni a Himalája sót. Egy tanulmány kimutatta, hogy akik jobban odafigyelnek arra, hogy jó minőségű vizet fogyasszanak és a legjobb minőségű Himalája sót vásárolják, azoknak a szervezetükk egészségesebbek. Nagyon fontos tudni, hogy a só és a víz nagyon fontos az egészségünk szempontjából, ezért mindenkinek ajánlott átállnia a Himalája só használatára. A Himalája só és a forrásvíz a test és a szellem egyensúlyát is képes megőrizni.

A sóra évezredek óta csodaszerként tekintenek: a középkori alkimisták ezt tartották az ötödik elemnek, ugyanolyan fontosnak tartották, mint a földet, a levegőt, a vizet és a tüzet. De miért is olyan vonzó a Himalája só? A tudatalatti elménk ösztönösen arra vágyik, hogy visszatérjünk az óceán speciális vibrációs állapotához, ahonnan mi is származunk. Ez az ősi energia az, ahol feltöltődhetünk és regenerálódhatunk. A Himalája só az ősi óceánok rezgéseit tartalmazza, ezért van olyan jó hatással a szervezetünkre.

A Himalája sót már az ókorban is használták, csak az iparosodás folyamán fordultunk el ezektől a rózsaszín tömböktől. Szerencsére ma már egyre inkább visszatérnek a természetes, holisztikus módszerek, amiknek persze a Himalája sófogyasztás is fontos része. Az emberek mindenhol odafigyelnek a Himalája só természetes gyógyító hatásaira. Egyre többször bekerülnek a bőrápoló krémekbe, a fürdősókba és az inhalátorokba is.

Himalája só gyógyításra

himalaja6.jpgMa az átlagemberek is gyakran esnek áldozatul a különféle betegségeknek és kisebb panaszoknak a hibás étkezési szokások és a stresszes életmód miatt. Nagyon sokszor vásárolunk adalékanyaggal dúsított italokat, különféle gyógyszereket, amik nem tesznek jót az egészségi állapotunknak. A kristályos Himalája só azonban természetes tárháza az esszenciális ásványi anyagoknak és egyáltalán nem található benne semmiféle toxin, mivel több millió évig a föld alatt volt. A Himalája só kiválóan alkalmas a különböző egészségügyi problémák kezelésére.

A Himalája sóoldat

Keverjünk össze egy kis kanál Himalája sókristályt egy pohár vízzel, amíg a kristályok teljesen feloldódnak. adjunk hozzá annyi sót, amivel egy telített oldatot kapunk. Ezt a Himalája sós szirupot nagyon sokféleképpen fel lehet használni.

Fül- és körömfájás

A sóoldatból négyóránként két cseppet csepegtessünk mindkét fülbe, hogy gyógyítsuk az ott fellépő gyulladásokat vagy fertőzéseket. Ugyanezt a Himalája sóoldatot fel lehet használni szájvízként vagy fogkrémként is. A himalája só javítja a fogaink állapotot és a szájhigiéniát is. Megelőzhető vele a vérző fogíny és a rossz szagú lehelet is. A körömgyulladásokat is jól lehet kezelni ezzel a Himalája sóoldattal.

Torok és bőr

A himalája sót fel lehet használni a torokfájás kezelésére is. Gargarizáljunk rendszeresen a Himalája sóoldattal, naponta legalább kétszer, amíg nem érezzük azt, hogy meggyógyult a torkunk. A bőrön megjelenő aknét is kezelhetjük a Himalája sóoldattal, úgy, hogy a foltokat alaposan átkenjük naponta többször. A himalája sóoldat a lábgombát is megszünteti, ha lábfürdőbe tesszük. Ugyanez a kezelés működne pikkelysömör kezelésére.

Miért sokkal jobb a Himalája só, mint a hagyományos asztali só?

himalaja5.jpgMár többször olvashattunk arról, hogy miért olyan fontos, hogy a feldolgozott asztali sót váltsuk le “telje sprektumú” sóra. Az asztali só - a hagyományos “fehér só” - semmilyen tápanyagot sem tartalmaz, sőt igen sok negatív hatása is lehet, ha túl nagy mennyiségben fogyasztják. Ezzel szemben számos olyan sófajta is van - például a Himalája só -, ami az ásványi anyagok és más tápanyagok teljes sprektumát kínálja fel a szervezetünk számára.

Ma már a bio táplálkozás hívei elkerülik a a fehér sók használatát, ehelyett egy finomítatlan és feldolgozatlan változattal ízesítik ételüket, amiket még mindig kézzel bányásznak a Himalája hegység 250 millió éves barlangjaiból.

Természetesen még mindig sokan azt gondolják, hogy a hagyományos asztali só is megteszi - viszont ez egy nagyon feldolgozott anyag, ami mentes minden tápanyagtól. Ráadásul túl nagy mennyiségben számos degeneratív betegség előidézője lehet. A 20. században a tudósok megállapították, hogy számos betegséget az idéz elő, hogy a sóból hiányoznak a tápanyagok. Ezt követően kezdték el jóddal dúsítani a tisztított sót, de mi lesz a több ásványi anyaggal? A tengeri sóban ugyan sok a jód, viszont még ebből is hiányoznak az olyan létfontosságú tápanyagok, mint a magnézium vagy a kalcium. De miért is ennénk konyhasót, ha választhatunk olyat, ami 84 ásványi anyagot tartalmaz? A Himalája só ugyanis a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyag mindegyikét tartalmazza.

Milyen anyagokat találunk a Himalája sóban?

himalaja4.jpgA Himalája rózsaszín sót leggyakrabban a Tibeti hegyek lábánál bányásszák. A második legnagyobb sóbánya található ezen a területen, a Khewra, ahonnan több, mint 2000 éve hozzák fel a Himalája sótömböket. Az itt bányászott só színe a mélyvöröstől kezdve a fehérig változhat, de leggyakrabban rózsaszínes árnyalattal találkozhatunk.

 

A forrás

A barlangok, ahol a Himalája sóval találkozhatunk, a jura korban alakultak ki 250 millió évvel ezelőtt, amikor a tengerek kiszáradása során az üledék ottmaradt. A Himalája só sok éven át értékes árucikk volt. A helyi lakosok leginkább a húsok és a halak tartósítására használták fel. A Himalája sót még ma is hagyományos módszerekkel, kézzel bányásszák és a csomagolás előtt a napon szárítják ki.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 9
Heti: 16
Havi: 58
Össz.: 53 105

Látogatottság növelés
Oldal: Mindent a himalája sóról
Himalája só - © 2008 - 2024 - himalajaso.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »